Home » Press-releases » VASCO i Nuvias zwiększają zasięg umowy dystrybucyjnej na cały region EMEA

VASCO i Nuvias zwiększają zasięg umowy dystrybucyjnej na cały region EMEA

Coraz większa liczba oszustw internetowych, migracja na urządzenia przenośne i ogólne rozporządzenie o ochronie danych zwiększają popyt na sprawdzone zabezpieczenia cyfrowe.

Picture of Ian Kilpatrick EVP Cyber Security for Nuvias

Londyn: 26/09/17: – Nuvias Group i VASCO Data Security International – globalny lider rozwiązań cyfrowych, w tym związanych z ochroną tożsamości, bezpieczeństwem i wydajnością biznesową – poszerzyły zasięg aktualnej umowy dystrybucyjnej, zwiększając liczbę krajów EMEA z 2 do 21. Nuvias, dynamicznie rozwijający się dystrybutor oferujący wartość dodaną, odegra kluczową rolę w dalszym promowaniu wzrostu i zaspokajaniu popytu w całym regionie EMEA na cieszące się zaufaniem zabezpieczenia firmy VASCO, w tym uwierzytelnianie dwupoziomowe, podpisywanie danych transakcyjnych, podpisy elektroniczne, zarządzanie tożsamością oraz bezpieczny dostęp do chmury dla aplikacji internetowych i mobilnych.

Jeszcze przed powstaniem Nuvias Group, firma VASCO od ponad dziesięciu lat współpracowała z Wick Hill na terenie Niemiec i Wielkiej Brytanii. Zarówno Nuvias, jak i VASCO planują powtórzyć tę owocną współpracę w całym regionie EMEA, koncentrując się z początku na Francji, Polsce i krajach Beneluksu.

„Coraz częstsze kradzieże haseł, wprowadzenie ogólnego rozporządzenia o ochronie danych oraz rosnąca potrzeba uwierzytelniania w chmurze i sieciach Wi-Fi stanowią główną siłę napędową rynku rozwiązań zwalczających przestępstwa internetowe i mobilne,” wyjaśnia Ian Kilpatrick, EVP Cyber Security w Nuvias Group. „Szeroka gama cyfrowych rozwiązań zwiększających cyfrowe zaufanie firmy VASCO już pomaga nam i naszym partnerom w wielu regionach osiągać wzrost. Jesteśmy też bardzo podekscytowani rozszerzeniem naszej wieloletniej współpracy z Vasco na pozostałe kraje Nuvias Group.”

„Współpraca partnerska z organizacjami takimi jak Nuvias pozwala firmie VASCO maksymalizować możliwości biznesowe w zakresie kanałów sprzedaży”, komentuje Kierownik ds. Kanałów Sprzedaży na EMEA, David De Pauw. „Wiedza firmy Nuvias na temat produktów firmy VASCO i jej obecności w ponad 20 krajach w całym regionie EMEA będzie dalej wspierać sukcesy VASCO i oferować dodatkowe korzyści dla szerszej rzeszy użytkowników końcowych”.

Kilpatrick dodaje: „Naszą misją jest przedstawienie wspólnej propozycji i jej konsekwentna realizacja. Będziemy ściśle współpracować z naszymi resellerami, aby spełnić regionalne wymagania rynkowe i zapewnić lokalne wsparcie. Choć niektóre kraje są bardziej zaawansowane pod względem stosowania technologii zabezpieczeń, jesteśmy w stanie wykorzystać nasze dziesięcioletnie doświadczenie z Wielkiej Brytanii i Niemiec w celu dostarczania najlepszych rozwiązań i wsparcia, aby promować ich wprowadzanie w całym regionie EMEA. Cieszymy się na myśl o przyszłym poszerzeniu naszej współpracy z VASCO, firmą, która inwestuje znaczne środki w prace badawczo-rozwojowe w celu opracowywania ekscytujących nowych produktów i tworzenia mocnych propozycji rynkowych.

O grupie Nuvias

Nuvias Group to działająca w całym regionie EMEA firma dytrybucyjna, która na nowo definiuje międzynarodową, specjalistyczną dystrybucję w branży IT. Firma stworzyła platformę zapewniającą stałą, wysokiej jakości, zorientowaną na usługę i bogatą w ciekawe rozwiązania ofertę w regionie EMEA. Umożliwia ona społeczności partnerów i sprzedawców zapewnianie ich klientom wyjątkowego wsparcia biznesowego oraz wdrażanie nowych standardów sukcesu.

Portfolio grupy obejmuje wszechstronny zakres rozwiązań IT, skupiający się obecnie na trzech obszarach – cyberbezpieczeństwa (w oparciu o dawną firmę Wick Hill); zaawansowanych rozwiązań sieciowych ( Zycko) oraz zintegrowanej komunikacji (SIPHON). W lipcu 2017 r. firma Nuvias dołączyła do swojej grupy dystrybutora z Beneluksu –specjalistę ds. bezpieczeństwa – firmę DCB. Wszystkie cztery, wielokrotnie nagradzane firmy nieraz wykazały się umiejętnością dostarczania innowacyjnych rozwiązań technologicznych od światowej klasy producentów oraz zapewniania swoim partnerom wzrostu na rynku. Nuvias Group posiada 21 biur regionalnych na terenie EMEA, które obsługują także inne kraje. Obrót grupy przekracza 350 milionów dolarów.

About VASCO

VASCO is a global leader in delivering trust and business productivity solutions to the digital market. VASCO develops next generation technologies that enable more than 10,000 customers in 100 countries in financial, enterprise, government, health care and other segments to achieve their digital agenda, deliver an enhanced customer experience and meet regulatory requirements. More than half of the top 100 global banks rely on VASCO® solutions to protect their online, mobile and ATM channels. VASCO’s solutions combine to form a powerful trust platform that empowers businesses by incorporating identity, fraud prevention, electronic signatures, mobile application protection and risk analysis. Learn more about VASCO at VASCO.com and on Twitter, LinkedIn and Facebook.

Copyright © 2017 VASCO Data Security, Inc., VASCO Data Security International GmbH. All rights reserved. VASCO® is a registered trademark of VASCO Data Security, Inc. and/or VASCO Data Security International GmbH in the U.S. and other countries.

W celu uzyskania dalszych informacji lub zdjęcia Ian Kilpatricka bądź Davida De Pauwa prosimy o kontakt z Annabelle Brown pod numerem +44 (0)1326 318212, e-mail pr@nuvias.com

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia

Privacy Preference Center