Home » Press-releases » Panasonic podpisuje z Nuvias swoją pierwszą umowę dystrybucyjną na cały region EMEA dotyczącą rozwiązań telefonicznych IP

Firma Nuvias poszerza swoje portfolio na potrzeby niedawno wprowadzonej Unified Communications Practice

Londyn, Anglia: 4/7/17: 12.00 BST – Firma Panasonic Business zdecydowała, że firma Nuvias będzie jej pierwszym dystrybutorem systemów telefonicznych IP na cały region EMEA. Jest to dowód zaufania wobec niedawno stworzonej praktyki Unified Communications i stanowi uzupełnienie coraz większego portfolio wiodących produktów firmy Nuvias zaprojektowanych jako kompleksowe rozwiązanie w zakresie komunikacji zintegrowanej (UC).

Początkowy etap wdrożenia będzie koncentrował się na rynkach, na których firma Nuvias posiada już mocną pozycję, m.in. w Wielkiej Brytanii, krajach Beneluksu, Niemczech i Francji oraz Europie Południowej i krajach skandynawskich. Firma Nuvias będzie pełnić funkcję wysoce wartościowego dystrybutora pełnej gamy zestawów telefonicznych IP marki Panasonic. Obejmuje to telefony biurkowe oraz jedno- i wielokomórkowe rozwiązania DECT do użycia w środowiskach UC opartych na chmurze, w tym BroadSoft.

„Firma Nuvias, jako dostawca kompleksowych rozwiązań z dziedziny komunikacji zintegrowanej dysponująca umiejętnościami technicznymi i doświadczeniem umożliwiającymi wspieranie usługodawców i resellerów, otwiera przed nami zupełnie nowe możliwości dystrybucyjne w całym regionie EMEA”, mówi Raphael Studer, Kierownik ds. Klientów Europejskich działu ds. produktów SIP w pionie Panasonic System Communications Europe. „Praktyka Unified Communications Practice firmy Nuvias będzie w stanie powtórzyć sprawdzony i działający model w celu poprawy wyników w zakresie sprzedaży za pośrednictwem istniejących, jak i nowych partnerów dystrybucyjnych”.

Steve Harris, EVP Unified Communications firmy Nuvias (i dawny Dyrektor Zarządzający firmy SIPHON Networks) komentuje, „Wspaniale dodać taką markę jak Panasonic do coraz bogatszego portfolio produktów o wysokiej jakości i jeszcze bardziej wzmocnić naszą ofertę w zakresie UC w całym regionie EMEA, zwłaszcza tą związaną z coraz popularniejszym wachlarzem rozwiązań firmy BroadSoft. Podczas gdy dalej koncentrujemy się na poprawie wrażeń klientów, ta umowa dystrybucyjna umożliwia naszym partnerom dystrybucyjnym wybór szerokiej gamy łatwych w obsłudze węzłów końcowych UC. Panasonic oferuje wszystko, czego można by się spodziewać po globalnym usługodawcy z dziedziny rozwiązań komunikacyjnych o ustalonej pozycji. Nie możemy doczekać się rozpoczęcia współpracy”.

Panasonic jest jednym z wielu sprzedawców rozwiązań z zakresu UC, który korzysta z coraz szerszych zdolności firmy Nuvias umożliwiających zwiększenie sprzedaży w regionie EMEA. Zaangażowanie firmy Nuvias w rozwój Unified Communications Practice pomoże również aktualnym i potencjalnym partnerom dystrybucyjnym (resellerom/integratorom) w całym regionie EMEA skorzystać z możliwości, jakie niesie za sobą dynamiczny rozwój rynku komunikacji zintegrowanej.

Nuvias jest działającym w regionie EMEA, wyspecjalizowanym dystrybutorem redefiniującym międzynarodową, wyspecjalizowaną dystrybucję w sektorze informatycznym. Firma stworzyła platformę pozwalającą na dostarczanie rozwiązań o niezmiennej, wysokiej wartości w całym regionie EMEA. Dzięki temu partnerzy i dystrybutorzy mogą oferować klientom wyjątkowe wsparcie biznesowe i ustanawiać nowe standardy sukcesu dystrybucji.

Grupa obejmuje firmę Wick Hill, wielokrotnie nagradzanego dystrybutora z wartością dodaną specjalizującego się w kwestiach bezpieczeństwa; Zycko, wyspecjalizowanego dystrybutora działającego w regionie EMEA, który skupia się na zaawansowanych sieciach, oraz SIPHON Networks, wielokrotnie nagradzanego integratora oferującego rozwiązania i technologię w zakresie Unified Communications. Wszystkie trzy firmy posiadają doświadczenie w oferowaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych opracowanych przez światowej klasy dostawców oraz zapewnianiu rozwoju rynkowego partnerów i klientów. Grupa posiada 21 biur regionalnych w regionie EMEA, które obsługują również inne państwa. Obroty Grupy przekraczają 350 mln USD.

O Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) dostarcza rozwiązania dla biznesu, których celem jest usprawnienie działania przedsiębiorców oraz podniesienie efektywności i wydajności ich organizacji. Firma pomaga w rejestracji, przetwarzaniu i przesyłaniu danych wszelkiego typu: obrazu, głosu oraz tekstu. Zatrudniając ok. 350 osób, dysponując wiedzą inżynierską, możliwościami globalnego zarządzania projektami oraz szeroką siecią partnerów w Europie, PSCEU oferuje niezrównane możliwości na rynkach, na których działa.

Aby otrzymać dalsze informacje prasowe, należy skontaktować się z Annabelle Brown pod numerem +44(0)1326 318212, e-mail pr@nuvias.com. Panasonic – Emilia Szarawarska +48 22 845 24 50 ex. 106; e-mail: e.szarawarska@unitedpr.pl

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia

Privacy Preference Center