Home » Press-releases » Nuvias zostaje Oracle PartnerNetwork Platinum Level Partner

Nuvias zostaje Oracle PartnerNetwork Platinum Level Partner

Nuvias intensyfikuje wdrażanie praktyki Unified Communications w regionie EMEA

Londyn, Anglia: 19/7/17 10.00 BSTNuvias, szybko rozwijająca się firma dystrybucyjna działająca w całym regionie EMEA, ogłosiła dziś, że uzyskała Platinum partner status w Oracle PartnerNetwork (OPN). Osiągając członkostwo na poziomie Platinum, Oracle docenił firmę Nuvias za jej dogłębną wiedzę i szerokie doświadczenie w zakresie rozwiązań Oracle Communications Session Border Controller (SBC) i Operations Monitoring. To osiągnięcie umacnia portfolio produktów EMEA w niedawno wprowadzonej praktyce Unified Communications (UC) firmy Nuvias, która powstała w wyniku przejęcia wiodących specjalistycznych sieci UC SIPHON Networks pod koniec 2016 r.

Oracle Communications’ SBC będzie stanowić główną część pakietów kompleksowych rozwiązań UC firmy Nuvias skierowanych na rynki dostawców usług i resellerów . Obejmują one pakiet Nuvias Hosted Unified Communications Package, zintegrowany z technologią chmury Broadsoft UC, a także pakiety Nuvias SIP Trunking, Cloud Connector i Assured Trunk.

Nuvias wdroży te nowe, opracowane w Oracle rozwiązania w całym regionie EMEA, w szczególności koncentrując się na krajach DACH*, Benelux, Francji, Włoszech, Hiszpanii, krajach skandynawskich i Bliskim Wschodzie, poprzez swoje regionalne działania w zakresie sprzedaży i wsparcia.

Oracle Communications upoważnia operatorów sieci, przedsiębiorców i dostawców cyfrowego Lifestyle do wprowadzania innowacji i dostosowywania się do NOW Economy – cyfrowego środowiska biznesowego opartego na oprogramowaniu, technologii chmury, w którym komunikacja umożliwia strategiczną konkurencję. Dzięki technologii SBC firmy Oracle Communications dostawcy usług i resellerzy mogą dostarczać w czasie rzeczywistym, wiarygodne usługi i aplikacje komunikacyjne w sieciach IP, począwszy od podstawowych Voice over IP (VoIP) po Voice over LTE i zaawansowane aplikacje multimedialne. Oferuje ona niezrównane funkcje, obsługę protokołów oraz możliwość programowania i zarządzania w dowolnym typie sieci IP.

W związku z rosnącym zapotrzebowaniem na globalnym rynku UC, Nuvias ma dużą szansę na wprowadzenie technologii SBC Oracle Communications’ u nowych dostawców usług i rynkach korporacyjnych w całym regionie EMEA, gdzie ma ustaloną sieć kanałów”, mówi Carl DCosta, Vice President of Worldwide Alliances and Channels for Oracle Communications. „Po bliskiej współpracy z firmą SIPHON w Wielkiej Brytanii, jesteśmy przekonani, że Nuvias może dostarczać równie spójne rozwiązania i wysoki poziom wsparcia w regionie EMEA”.

Oracle Communications jest głównym elementem naszej praktyki Unified Communications, a w połączeniu z najlepszymi produktami pochodzącymi od innych wiodących producentów pozwala nam na dostarczanie naszym klientom kompleksowych rozwiązań najwyższej jakości”, mówi Steve Harris, EVP, Unified Communications , w firmie Nuvias (dawniej dyrektor zarządzający SIPHON). „Dzięki naszemu doświadczeniu w świadczeniu profesjonalnych usług dla sprzedawców technologii SBC firmy Oracle Communications posiadamy obecnie silną pozycję na rynku, oferując pełny pakiet produktów i usług dla partnerów w regionie EMEA, w tym obecnych i nowych dostawców usług”.

Dzięki statusowi Platinum, Nuvias uzyskuje wysoki poziom zaangażowania, zobowiązań i dostępnych dla partnerów OPN zasobów. Członkowie Platinum otrzymują dedykowane wirtualne wsparcie w zakresie zarządzania kontami w celu budowania wspólnych planów rozwoju i pomocy w rozszerzeniu obszarów specjalizacji i możliwości zwiększenia dochodów. Dodatkowe korzyści to umieszczenie priorytetowe w OPN Solutions Catalog, bezpłatna integracja aplikacji zatwierdzona przez firmę Oracle, wspólne możliwości marketingowe i sprzedażowe, zniżki na szkolenia i wiele innych. Więcej informacji na temat korzyści płynących z OPN Platinum level partner, znajduje się na stronie: http://www.oracle.com/us/partnerships/index.htm

Nuvias jest działającym w regionie EMEA, wyspecjalizowanym dystrybutorem redefiniującym międzynarodową, wyspecjalizowaną dystrybucję w sektorze informatycznym. Firma stworzyła platformę pozwalającą na dostarczanie rozwiązań o niezmiennej, wysokiej wartości w całym regionie EMEA. Dzięki temu partnerzy i dystrybutorzy mogą oferować klientom wyjątkowe wsparcie biznesowe i ustanawiać nowe standardy sukcesu dystrybucji.

Grupa obejmuje firmę Wick Hill, wielokrotnie nagradzanego dystrybutora z wartością dodaną specjalizującego się w kwestiach bezpieczeństwa; Zycko, wyspecjalizowanego dystrybutora działającego w regionie EMEA, który skupia się na zaawansowanych sieciach, oraz SIPHON Networks, wielokrotnie nagradzanego integratora oferującego rozwiązania i technologię w zakresie Unified Communications. Wszystkie trzy firmy posiadają doświadczenie w oferowaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych opracowanych przez światowej klasy dostawców oraz zapewnianiu rozwoju rynkowego partnerów i klientów. Grupa posiada 21 biur regionalnych w regionie EMEA, które obsługują również inne państwa. Obroty Grupy przekraczają 350 mln USD.

About Oracle PartnerNetwork

Oracle PartnerNetwork (OPN) is Oracle’s partner program that provides partners with a differentiated advantage to develop, sell and implement Oracle solutions. OPN offers resources to train and support specialized knowledge of Oracle’s products and solutions and has evolved to recognize Oracle’s growing product portfolio, partner base and business opportunity. Key to the latest enhancements to OPN is the ability for partners to be recognized and rewarded for their investment in Oracle Cloud. Partners engaging with Oracle will be able to differentiate their Oracle Cloud expertise and success with customers through the OPN Cloud program – an innovative program that complements existing OPN program levels with tiers of recognition and progressive benefits for partners working with Oracle Cloud. To find out more visit: http://www.oracle.com/partners.

Aby otrzymać dalsze informacje prasowe lub zdjęcie Steve’a Harrisa, należy skontaktować się z Annabelle Brown pod numerem +44 (0)1326 318212, e-mail pr@nuvias.com

* DACH – Niemcy, Austria i Szwajcaria.

Znaki towarowe
Oracle i Java są zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy Oracle i/lub jej spółek zależnych.