Home » Press-releases » Nuvias otwiera nowe biuro w Szwajcarii

Nuvias otwiera nowe biuro w Szwajcarii

Riverbed wyznacza firmę Nuvias na swojego nowego dystrybutora w Szwajcarii

LONDYN: 24 stycznia 2017 Nuvias, działający na obszarze EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka), dystrybutor wysokiej klasy rozwiązań IT (do którego należą firmy Zycko, Wick Hill oraz SIPHON) ogłasza otwarcie nowego biura w Zurychu w Szwajcarii. Nowe biuro umożliwi firmie Nuvias rozszerzenie działalności na cały region DACH1 i uzupełni działalność istniejących biur w Niemczech (Monachium, Hamburg i Berlin) oraz Austrii.

Helge Scherff, Regional Vice President, Central w firmie Nuvias, powiedział: „Skala naszej działalności w Szwajcarii, obsługiwanej dotychczas z naszego niemieckiego biura, stale rośnie, dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć biuro w Szwajcarii, gdzie personel sprzedażowy i techniczny będzie wspierać lokalnych klientów. Chcemy być autentycznym miejscowym partnerem dla lokalnej bazy sprzedawców, dostarczając im potrzebnej obsługi i wsparcia.

„Zatrudniliśmy już pracowników do działów sprzedaży i wsparcia technicznego i w ciągu najbliższych miesięcy będziemy nadal powiększać nasz zespół. Poza dostarczaniem wsparcia lokalnie, szwajcarskie biuro będzie również mieć dostęp do portfolio i zasobów Nuvias Group na całym obszarze EMEA.

Umowa z firmą Riverbed
Kluczowym bodźcem, który spowodował otwarcie biura, był wybór Nuvias przez firmę Riverbed na dystrybutora w Szwajcarii, co stanowi rozszerzenie istniejącej umowy na dystrybucję w obszarze EMEA między obiema firmami. Firma Zycko (obecnie część Nuvias Group) jest dystrybutorem Riverbed od 2005 roku, i jest najlepiej wyposażonym i wykwalifikowanym oraz najbardziej doświadczonym i skutecznym dystrybutorem Riverbed w obszarze EMEA. Nowe biuro umożliwi spółce Nuvias dostarczanie firmie Riverbed najwyższej jakości usług i wsparcia na poziomie lokalnym w Szwajcarii.

Paul Eccleston, CEO Nuvias Group, powiedział: „Nuvias od lat z sukcesami prowadzi działalność handlową w Szwajcarii za pośrednictwem Zycko i Wick Hill. Rozwój naszej działalności w Szwajcarii i szanse, które tu dostrzegamy, to przyczyny otwarcia nowego biura. Uważamy to za poważne zobowiązanie wobec tego obszaru, a w szczególności wobec firmy Riverbed, będące dużą szansą dla miejscowych sprzedawców. Zgodnie z planem zwiększamy nasz zasięg w obszarze EMEA, aby dostarczać najlepszej obsługi i wsparcia naszym dystrybutorom w całym regionie.”

Nuvias Group jest działającym w regionie EMEA, wyspecjalizowanym dystrybutorem, mającym na celu zdefiniowanie na nowo międzynarodowej, profesjonalnej dystrybucji wartości w sektorze IT. Firma stworzyła platformę pozwalającą na dostarczanie rozwiązań o niezmiennej, wysokiej wartości w całym regionie EMEA. Dzięki temu dostawcy i partnerzy Nuvias Group mogą oferować swoim klientom wyjątkowe wsparcie biznesowe i ustanawiać nowe standardy sukcesu dla kanału dystrybucji.

Grupa obejmuje firmę Wick Hill, wielokrotnie nagradzanego i oferującego wartość dodaną dystrybutora specjalizującego się w kwestiach bezpieczeństwa; spółkę Zycko, wyspecjalizowanego dystrybutora działającego w regionie EMEA, który skupia się na zaawansowanych sieciach, oraz SIPHON Networks, wielokrotnie nagradzanego integratora oferującego rozwiązania i technologię w zakresie komunikacji zintegrowanej. Wszystkie trzy firmy posiadają doświadczenie w oferowaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych opracowanych przez światowej klasy dostawców oraz zapewnianiu rozwoju rynkowego partnerów i klientów. Grupa posiada 18 biur w regionie EMEA, które obsługują również inne państwa. Obroty Nuvias Group przekraczają 330 mln USD.

Informacja dla wydawców
Firma Zycko (jako część Nuvias) dysponuje ponad 90 akredytowanymi przez RSA & RSS kierownikami produktu Riverbed w obszarze EMEA, ponad 15 akredytowanymi przez RCSP inżynierami Riverbed oraz sześcioma akredytowanymi przez RTP trenerami Riverbed. Firma dysponuje także w pełni wykwalifikowanym zespołem marketingowym Riverbed, który pomaga w tworzeniu nowych możliwości sprzedażowych.

1. DACH – Niemcy, Austria i Szwajcaria.
Annabelle Brown
email pr@nuvias.com