Home » Press-releases » FileFacets wybiera Nuvias Group na dystrybutora w regionie EMEA

FileFacets wybiera Nuvias Group na dystrybutora w regionie EMEA

Zbliżający się termin wejścia w życie RODO przyczynia się do wzrostu popytu na technologie wyszukiwania danych

Londyn, Wielka Brytania i Warszawa, Polska: 21/11/17: 10.00 GMT/11.00 CET Świadcząca usługi z zakresu zapewnienia zgodności z przepisami dotyczącymi poufności oraz analiz biznesowych firma FileFacets wybrała Nuvias na swojego wyłącznego dystrybutora w regionie EMEA z myślą o przyśpieszeniu międzynarodowej ekspansji i zaspokojeniu rosnącego popytu na oferowane przez siebie Enterprise ID produkty z zakresu wyszukiwania danych. Mają one zasadnicze znaczenie w przebiegu procesów wyszukiwania i zarządzania wrażliwymi danymi osobowymi i, co leży u podstaw zapewnienia zgodności z RODO.

FileFacets Enterprise ID stanowi ekonomiczną i skalowalną platformę internetową Software-as-a-Service (SaaS) przeznaczoną zarówno dla małych, średnich, jak i dużych przedsiębiorstw. Służy ona do zaawansowanego wyszukiwania danych i treści spośród usystematyzowanych i nieusystematyzowanych danych znajdujących się w obrębie sieci, serwerów, systemów zarządzania treścią, poczty elektronicznej, komputerów stacjonarnych i laptopów firmowych. Łatwe do wdrożenia rozwiązanie obejmujące środowisko chmury hybrydowej identyfikuje dane osobowe , usuwa zbędne dane i ułatwia ich bezpieczny transfer między repozytorami danych. Artificial Intelligence usprawnia klasyfikację treści i wykonywanie procesów biznesowych do wykorzystywania danych osobowych.

Każdego dnia generujemy 2,5 kwintyliona bajtów danych1. Według niedawno opublikowanego raportu Global Databerg Report 52 procent wszystkich danych przechowywanych przez organizacje na całym świecie to „dane nierozpoznane” o nieznanej zawartości i wartości. Ponadto 33 procent danych uznaje się za zbędne.

Picture of Ian Kilpatrick EVP Cyber Security for Nuvias„Zapewnienie zgodności z RODO, szczególnie wobec szumu towarzyszącego temu rozporządzeniu, stanowi nie lada wyzwanie dla różnych organizacji. Co do zasady RODO dotyczy jednak prostych kwestii: wyszukiwania, ochrony, zarządzania i monitorowania danych osobowych” – mówi Ian Kilpatrick EVP Cyber Security Nuvias Group. „Należy przede wszystkim rozpocząć od identyfikacji odpowiednich danych i zarządzania nimi, a FileFacets zapewnia tę możliwość zarówno małym, średnim, jak i dużym przedsiębiorstwom – szybko i ekonomicznie. Od naszych partnerów biznesowych wiemy już, że FileFacets idealnie pasuje do naszego portfela usług z zakresu zabezpieczeń danych i zapewnia nowy punkt dostępu dla kompleksowych rozwiązań z zakresu RODO, wyszukiwania danych i zabezpieczeń”.

„Dzięki obecności Nuvias w ponad 20 krajach w regionie EMEA i udokumentowanemu doświadczeniu tej firmy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa danych, nasza współpraca pozwoli nam dotrzeć z naszym rozwiązaniem Enterprise ID na nowe ważne rynki. Kwestie poufności i bezpieczeństwa danych nigdy nie były dla przedsiębiorstw ważniejsze. Wszystkie firmy, niezależnie od wielkości, szukają praktycznych, łatwych w użyciu i ekonomicznych narzędzi do wyszukiwania i zdobywania danych” – mówi Chris Perram, CEO FileFacets.

Usługi FileFacets są dostępne we wszystkich regionach EMEA, ale Nuvias na początku skupi się na Wielkiej Brytanii, Skandynawii orazkrajach Europy Centralnej , w tym na Niemczech, Austrii, Szwajcarii2, Węgrzech i Polsce.

Reprezentujący firmę Nuvias Kilpatrick dodaje: „Naszą misją jest realizowanie wspólnej oferty, konsekwentne dostarczanie jej w każdym kraju, aby blisko współpracować z naszymi sprzedawcami z myślą o spełnianiu wymogów rynków regionalnych oraz zapewnianiu FileFacets lokalnego wsparcia”.

Nuvias Group to działająca w całym regionie EMEA firma dytrybucyjna, która na nowo definiuje międzynarodową, specjalistyczną dystrybucję w branży IT. Firma stworzyła platformę zapewniającą stałą, wysokiej jakości, zorientowaną na usługę i bogatą w ciekawe rozwiązania ofertę w regionie EMEA. Umożliwia ona społeczności partnerów i sprzedawców zapewnianie ich klientom wyjątkowego wsparcia biznesowego oraz wdrażanie nowych standardów sukcesu.

Portfolio grupy obejmuje wszechstronny zakres rozwiązań IT, skupiający się obecnie na trzech obszarach – cyberbezpieczeństwa (w oparciu o dawną firmę Wick Hill); zaawansowanych rozwiązań sieciowych (Zycko) oraz zintegrowanej komunikacji (SIPHON). W lipcu 2017 r. firma Nuvias dołączyła do swojej grupy dystrybutora z Beneluksu –specjalistę ds. bezpieczeństwa – firmę DCB. Wszystkie cztery, wielokrotnie nagradzane firmy nieraz wykazały się umiejętnością dostarczania innowacyjnych rozwiązań technologicznych od światowej klasy producentów oraz zapewniania swoim partnerom wzrostu na rynku. Nuvias Group posiada 21 biur regionalnych na terenie EMEA, które obsługują także inne kraje. Obrót grupy przekracza 350 milionów dolarów.

About FileFacets

FileFacets is a Software-as-a-Service (SaaS) platform that performs sophisticated data discovery and content search of structured and unstructured data within corporate networks, servers, content management systems, email, desktops and laptops. FileFacets Enterprise ID identifies sensitive information and personal data, removes redundant data and facilitates the secure transfer of content between repositories, mitigating risk and assisting businesses worldwide in their privacy compliance and data management efforts. For more information, visit www.filefacets.com.

1. https://www.ibm.com/blogs/insights-on-business/consumer-products/2-5-quintillion-bytes-of-data-created-every-day-how-does-cpg-retail-manage-it/
  1. DACH – Niemcy, Austria i Szwajcaria

Aby otrzymać dalsze informacje prasowe, należy skontaktować się z Annabelle Brown pod numerem +44(0)1326 318212, e-mail pr@nuvias.com

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia